Axel Daeseleire spreekt openhartig over moment dat ze hem in coma brachten Binnenland
Binnenland

Axel Daeseleire spreekt openhartig over moment dat ze hem in coma brachten

Axel Daeseleire spreekt openhartig over moment dat ze hem in coma brachten

Het leven van Axel Daeseleire heeft in 2020 aan een zijden draadje gehangen. Hij moest kunstmatig beademd worden nadat hij het coronavirus had opgelopen.

In 'Sergio Over De Grens' vertelt Axel erover. Hij is door het oog van de naald gekropen. Axel belandde in een coma. "Ik beschouw dit nu echt als mijn tweede leven", zegt hij.

Eindigheid

"Ik ben mij nu heel bewust van de eindigheid van het leven. Het moment dat ze je komen zeggen dat ze je gaan intuberen en in slaap gaan doen, dan is dat besef er wel ineens."

"Dat is toch wel heel heftig, zo'n moment", reageert Sergio Herman. Waarop Axel het gekende teken doet dat het maar heel weinig heeft gescheeld of hij was er niet meer. "Ik weet niet of dat gevoel dan angst is. Je realiseert je dat meer dan dat je er schrik voor hebt", zegt Axel.

Lessen

"Ik had toen wel iets van: 'Dit zou het wel eens geweest kunnen zijn'", aldus Axel. Nadat hij ontwaakte, was hij naar eigen zeggen "zeer emotioneel". "Ik had echt iets van 'wauw, ik mag terug'. Dat was veel emotioneler dan het realiseren dat het effectief slecht kon aflopen."

Axel heeft er lessen uit getrokken. "Je moet niet bezig zijn met wat anderen van je vinden of wat de anderen doen. Als mensen vragen: 'Zou je dat wel doen?' Als ik daar goesting in heb, dan zeg ik gewoon ja. Je eigen geluk bouw je alleen maar zelf. Je mag je geluk niet laten afhangen van iemand anders."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws