<b>REVIEW ‘Sergio Over De Grens’: Weinig emotie te bespeuren</b> Binnenland
Binnenland

<b>REVIEW ‘Sergio Over De Grens’: Weinig emotie te bespeuren</b>

<b>REVIEW ‘Sergio Over De Grens’: Weinig emotie te bespeuren</b>

Op VTM is dinsdagavond het startschot gegeven van ‘Sergio Over De Grens’, met als gast chef-kok Jeroen Meus. Dat Sergio nooit de empathische interviewer zal worden, is dinsdag gebleken.

Tv-kijkend Vlaanderen kon dinsdag getuige zijn van de roadtrip die chef-koks Sergio Herman en Jeroen Meus samen maken door Kroatië. Het lijkt wel alsof we kijken naar een video waarop twee beste vrienden hun vakantie samen doorbrengen. De kleine angst dat het weer zou gaan om een typisch culinair programma verdwijnt al snel.

Afgeblokt

Het duo begint hun trip met een duiksessie op zoek naar wijn, waarbij we opnieuw de rauwe en onbeschoren kant van Sergio te zien krijgen wanneer hij zichzelf in een duikpak probeert te hijsen. Uitspraken als ‘Ik weet geen kloten’ en ‘We staan hier fucking voor lul’ zijn dan ook niets nieuw.

Zo werd ook Sergio’s geduld stevig op de proef gesteld tijdens een zoektocht naar truffels. “Ik heb daar geen geduld voor”, klinkt het al snel. Uiteindelijk wordt Sergio’s geduld dan toch beloond en krijgt hij enkele uren later een heerlijk bord pasta met truffels voorgeschoteld. De twee genieten daarbij samen van het prachtige uitzicht dat het Kroatische landschap te bieden heeft. Bijna romantisch.

Aan plezier geen gebrek bij de twee keukenprinsen, maar soms moet er ook even ruimte gemaakt worden voor een serieuzere conversatie. Althans, wat je een conversatie kan noemen. “Wat doe jij om gezond te blijven?”, vraagt Sergio, waarop Jeroen antwoordt: “Je weet dat er een ziekte is in mijn familie. Mijn broer rookt niet, drinkt niet, is super sportief en wordt ook getroffen.”

Bovenstaand antwoord is de uitgelezen kans voor Sergio om zijn emotionelere kant te tonen, maar helaas wordt het onderwerp meteen afgeblokt met: “Het spijt me om dat te horen vriend. Je hoeft daar niet veel over te praten.”

Perfecte reiskompaan

Het mogelijke idee om van Sergio een interviewer te maken, zal hoogstwaarschijnlijk snel weer ontdaan worden. Een perfecte reiskompaan daarentegen misstaat hem niet. Een aflevering vol bezorgt Sergio Jeroen de mooiste momenten, waar Jeroen duidelijk van geniet. Zo hard van geniet, dat het bijna emotioneel wordt.

Het is mooi om te zien hoe deze twee chefs, ondanks hun karakteriële verschillen, elkaar toch kunnen vinden. Een voorbeeld daarvan is wanneer de twee praten over hun vaderschap. “Hij is alleen, dus ik probeer veel met hem te doen”, vertelt Jeroen. “Herkenbaar”, reageert Sergio. Een iets wat korter antwoord, maar het is duidelijk dat Sergio en Jeroen op dezelfde golflengte zitten.

Toch emotie

Op het einde van de aflevering komt er toch een iets emotionelere kant van Sergio naar boven. De chef sluit de roadtrip af met de volgende woorden: “Jeroen, je bent een fantastische collega. Iemand die ik enorm bewonder. Dank je wel voor de inspiratie, de mooie gesprekken en de mooie momenten samen.” Daarop omhelst Jeroen zijn collega en toont hij echte appreciatie voor Sergio’s woorden.

Populair

Laatste nieuws