David Dehenauw onthult belangrijk nieuws: "Tot zeker dan al hetzelfde weer en geen neerslag" Binnenland
Binnenland

David Dehenauw onthult belangrijk nieuws: "Tot zeker dan al hetzelfde weer en geen neerslag"

David Dehenauw onthult belangrijk nieuws: "Tot zeker dan al hetzelfde weer en geen neerslag"

Het weer zit nog steeds geblokkeerd. Het hogedrukgebied blijft in onze buurt hangen, waardoor we met warm en droog weer te maken krijgen.

Dit fenomeen zullen we in de toekomst alleen maar vaker zien, zo zegt VTM-weerman David Dehenauw. “Dergelijke blokkades komen door de klimaatverandering vaker voor. We krijgen langer hetzelfde weer, en dat kan twee kanten opgaan: we zullen langer blootgesteld worden aan enerzijds extreme droogte en anderzijds aan extreme neerslag.” Krijg je zo’n stabiel hogedrukgebied in de winter, dan krijg je een droge koudegolf", vertelt hij in De Morgen.

We zullen overigens nog wel een tijd van dit weer kunnen genieten. Dehenauw ziet nauwelijks verandering op de weerkaarten. “Tot het weekend van 17 juni zie ik geen grote veranderingen: de temperaturen blijven normaal, dus een goeie 20 graden. Alvast zijn we verlost van de kilte van de voorbije weken. Op een lokale regen- of onweersbui na, zie ik tot dan ook weinig neerslag", is hij duidelijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws