Gedaan met de hitte: Vanaf dan keert het weer om en wordt het pak koeler Binnenland
Binnenland

Gedaan met de hitte: Vanaf dan keert het weer om en wordt het pak koeler

Gedaan met de hitte: Vanaf dan keert het weer om en wordt het pak koeler

Vandaag is het nog warm en donderdag ook nog. Nadien volgt er een aanzienlijke afkoeling, zo meldt het KMI.

Donderdag blijft het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zonnige perioden en hoge wolkenvelden. Over het westen komt er meer bewolking in de namiddag met op het einde van de namiddag kans op een bui.

Het blijft warm bij maxima van 25 graden aan zee tot 31 of 32 graden in het centrum van het land. Er staat een zwakke variabele wind, maar over de westelijke landshelft wordt de wind matig uit het noorden.

Vrijdag lijkt de atmosfeer onstabiel te worden met kans op buien vanaf het westen. Deze buien zijn soms intens en vergezeld van onweer. Het wordt koeler bij maxima van 21 of 22 graden in het uiterste westen tot 26 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. De wind wordt overal matig uit noordelijke richtingen.

Zaterdag start regenachtig in het oosten met veel wolken, in het westen en het centrum is het dan al droog met brede opklaringen. In het oosten blijft de kans op buien bestaan tot de namiddag. Deze kunnen mogelijk ook onweerachtig worden. We halen maxima van 21 tot 24 graden.

Zondag zijn er regelmatig zonnige perioden en blijft het droog. De maxima schommelen rond 22 graden aan zee en 24 graden in het centrum bij een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws