Het weer keert helemaal om en het ziet er wéér niet goed uit: "Dit komt op ons af" Binnenland
Binnenland

Het weer keert helemaal om en het ziet er wéér niet goed uit: "Dit komt op ons af"

Het weer keert helemaal om en het ziet er wéér niet goed uit: "Dit komt op ons af"

Het is de voorbije dagen erg koud geweest, maar nu staan we op een kantelpunt. Vanaf zondag gaat het weer veranderen.

Zondag gaat de temperatuur flink omhoog, laat Nicolas Roose van NoodweerBenelux weten aan HLN. "De straalstroom op de Atlantische Oceaan neemt toe in kracht en voert zachte lucht met zich mee", klinkt het.

"West-Europa krijgt dan beduidend warmere lucht over zich heen en dat vertaalt zich in ruim positieve temperaturen met gemiddeld 5 tot 8°C", aldus Roose.

"De vrieskou in de Ardennen verdwijnt en het sneeuwdek is aan flinke smelt onderhevig. De hoogste temperaturen worden zelfs in de nacht naar maandag opgetekend.”

“In de nacht van zondag op maandag komt er ook regen opzetten”, gaat Roose verder. “Volgens de laatste berekeningen kan er dan opnieuw 5 tot 10 liter per vierkante meter vallen."

"De windstoten nemen toe in kracht en halen 70 tot lokaal 80 km/u. Een bruuske overgang naar een totaal ander weertype dus.”

Die wind blijft tot woensdag aanhouden. "In sommige berekeningen zien we ook kansen op stormweer. Vooralsnog is het te vroeg om daar harde uitspraken over te doen."

7 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws