Regen in de krokusvakantie: 15 leuke tips om binnen te doen bij regenweer met kinderen Binnenland
Binnenland

Regen in de krokusvakantie: 15 leuke tips om binnen te doen bij regenweer met kinderen

Regen in de krokusvakantie: 15 leuke tips om binnen te doen bij regenweer met kinderen

De Krokusvakantie is van start gegaan, en laat het nu net deze week drie dagen achter elkaar gaan regenen. Morgen is het nog droog, maar woensdag tot en met vrijdag zijn regenachtige dagen.

Vele ouders zijn dan ook radeloos over hoe ze de kinderen moeten entertainen. Daarom gingen wij op zoek naar enkele leuke dingen om te doen met je kinderen als het regent.

- Open je eigen kidscafé: Knutsel samen een menu-kaartje, dek de tafel wat mooier dan anders en ga samen iets lekkers koken. Laat je kind zoveel mogelijk zelf doen of zelfs de garçon zijn! De kinderen hebben hun bezigheid én het eten staat op tafel: dat is een win-win.

- Wat ook veel kinderen leuk vinden: is een eigen tent of hut maken. Tover je eettafel of woonkamer om tot een gigantische tent met dekbedden, grote lakens, gordijnen,... Maak de tent lekker knus met kussens en lichtjes.

- Gezelschapsspelletjes: Altijd een goed idee!

- Maak een leuke quiz en voorzie voor de winnaar een leuke attentie. Bijvoorbeeld: de winnaar mag kiezen wat jullie gaan eten.

- Organiseer een playbackshow. Ieder gezinslid, vriendjes en vriendinnetjes, tantes en nonkels kunnen meedoen. Iedereen mag een liedje zingen naar keuze. Ambiance verzekerd!

- Ook een lekkere cake bakken of koekjes is vaak een groot succes.

- Opruimen en kuisen maar! Met kinderen? Ja, dat kan! Zet de muziek lekker luid, geef iedereen een taak en ga aan de slag. Motiveer je kids door de muziek. Je kan ze ook aanbieden om hun speelgoed op te ruimen en deze te verkopen. Zo hebben ze weer een extra zakcentje.

- Voor één keer: haal die chips uit de kast en ga lekker samen naar een leuke film kijken. Ook een tripje naar de bioscoop is vaak een leuk idee.

- Buiten nat en koud? Dan gaan we voor warm binnen én nat. Plan een tripje naar het zwembad. Zo zijn de kinderen een paar uur zoet én zijn ze wat energie kwijt.

- Ook een tripje naar de binnenspeeltuin kan om die redenen een succes zijn.

- Doe eens gek, en laat iedereen zich verkleden. Geen verkleed kleren in huis? Geen probleem! Mama en papa kunnen de outfits wisselen. Plezier gegarandeerd.

- De vloer is lava! Maak een parcours door het huis waarbij je niet de grond mag raken.

- Lekker samen iets knutselen, op Pinterest vind je tal van leuke ideeën.

- Graag experimenteren? Online kan je enkele veilige proefjes vinden om samen uit te proberen.

- Heb je een hond of een ander huisdier en ligt die nu ook liever lui te wezen in zijn mand? Ga aan de slag en leer hem een nieuw trucje aan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws