Mathias Vergels deelt pijnlijke herinnering: “Nu is het genoeg geweest’” Binnenland
Binnenland

Mathias Vergels deelt pijnlijke herinnering: “Nu is het genoeg geweest’”

Mathias Vergels deelt pijnlijke herinnering: “Nu is het genoeg geweest’”

In ‘Generation Wijs’ op MNM heeft acteur Mathias Vergels teruggeblikt op een niet zo fijn moment uit zijn jeugd.

In het teken van de ‘Vlaamse Week tegen Pesten’ sprak Mathias Vergels maandagavond in ‘Generation Wijs’ over het moment waarop hij zelf slachtoffer werd van pestgedrag. In eerste instantie wilde Mathias een gepeste jongen helpen, maar daardoor werd hij zelf plots gepest.

Blauwe plekken

“Ik was nog een klein mannetje en er was een gast in onze klas die heftig gepest werd. Wij hadden een groepje van drie gasten en we namen het altijd op voor die jongen. Die is dan uiteindelijk van school veranderd en dat is een beetje tegen ons gekeerd.”

Het pestgedrag werd zo erg, dat Mathias uiteindelijk van school moest veranderen. “Dat was wel vrij pittig. Ik ging met blauwe plekken naar huis. Op dat moment heeft mijn mama beslist: ‘Nu is het genoeg geweest.’ Ze is dan met de directeur gaan praten, maar daar was niet echt een draagvlak voor. En dan ben ik veranderd van school.”

Kwetsbaar gesprek

De gebeurtenis heeft nog steeds invloed op Mathias’ huidige leven. “Het enige wat ik daaruit heb geleerd is om nu aan mijn zoon te leren dat dat niet kan en dat hij het ook moet opnemen voor andere gasten in zijn klas. Dat is iets dat je meedraagt. Dat blijft aan je lijf kleven. Het is al heel lang geleden, maar het is iets dat ik me nog goed herinner en iets dat ik nooit ga vergeten.”

Mathias liep jaren later zijn pester tegen het lijf, en besliste om de confrontatie aan te gaan. “Het zotte was dat ik ben te weten gekomen waarom en van waar dat dat allemaal kwam. Dat was een gast die thuis in een zeer problematische situatie zat. We hebben het wel kunnen bijleggen. Dat is voor mij het einde van dat hoofdstuk geweest. Het was een kwetsbaar gesprek.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws