Na Delhaize waarschuwen ook Carrefour en Colruyt voor dit verkochte product: "Raadpleeg meteen je arts!" Binnenland
Binnenland

Na Delhaize waarschuwen ook Carrefour en Colruyt voor dit verkochte product: "Raadpleeg meteen je arts!"

Na Delhaize waarschuwen ook Carrefour en Colruyt voor dit verkochte product: "Raadpleeg meteen je arts!"

Eerder haalde Delhaize al hun 'Focaccia Basilicum' van het merk Delhaize uit de rekken, nu komen ook Carrefour, Colruyt en OKAY met een ernstige waarschuwing voor hetzelfde product. In de focaccia werden namelijk listeria monocytegenes gevonden.

Na Delhaize haalt nu ook Carrefour, Colruyt en OKAY enkele focaccia's uit hun winkelrekken door de aanwezigheid van listeria monocytegenes. Die bacterie kan listeriose veroorzaken. Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

Besmetting door listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting door listeria monocytogenes zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). De symptomen doen zich meestal voor 2 tot 60 dagen na opname van listeria monocytogenes.

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

Specifiek gaat het om deze producten:

  • Carrefour: 'Duo Focaccia Basilicum & Kerstomaten' (2 x 165 g) van het merk Carrefour The Market. Vervaldatum: 07/10/2023, Lotnummer: 3250. 
  • Colruyt en OKAY: 'Focaccia tomaat basilicum' (2 x 165 g) van het merk Boni Selection. Vervaldatum: : 07/10/2023, Lotnummer: 3250. 
  • Colruyt Group: 'Duo Focaccia Tomaat Basilicum' (2 x 165 g) van het merk MEDITERRANEO. Houdbaarheidsdata: 07-10-2023 / 09-10-2023 / 12-10-2023, Lotnummer: 3250.

Voor meer informatie kunnen de klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour België op het gratis nummer 0800 91 011 en bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws