Nieuwe coronapiek op komst: "Deze mensen laten zich het best zo snel mogelijk opnieuw vaccineren" Binnenland
Binnenland

Nieuwe coronapiek op komst: "Deze mensen laten zich het best zo snel mogelijk opnieuw vaccineren"

Nieuwe coronapiek op komst: "Deze mensen laten zich het best zo snel mogelijk opnieuw vaccineren"

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het stijgend aantal coronabesmettingen met meer sterfgevallen in het Midden-Oosten en Azië. En ook bij ons wordt midden oktober een piek verwacht. Experts raden bepaalde mensen dan ook aan om zich opnieuw te laten vaccineren.

"Er wordt midden oktober een coronapiek voorspeld", vertelt Joris Moonens van het Agentschap Zorg & Gezondheid in Het Laatste Nieuws. "Tegen dan moeten kwetsbare personen als eerste de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren." Zo start er op 15 september een nieuwe vaccinatiecampagne.

Toch heeft voorlopig niemand al een uitnodiging gehad voor de nieuwe boosterprik. "Ik heb er ook akte van genomen dat niemand nog officieel wordt uitgenodigd, ook zij niet die tot een risicogroep behoren", aldus viroloog Steven Van Gucht. "Ik vind het persoonlijk wel belangrijk dat mensen met onderliggende gezondheidsproblemen zich laten inenten, maar hoe je dat precies aanpakt, is de verantwoordelijkheid van het Agentschap Zorg & Gezondheid", vindt Van Gucht.

2 miljoen kwetsbaren

Maar wie laat zich nu het best vaccineren en wie krijgt dus voorrang bij de vaccinatiecampagne? "Om en bij de 2 miljoen mensen: 65-plussers, de mensen die in de zorg werken, personen die jonger zijn dan 65 jaar en kampen met gezondheidsproblemen als diabetes of hart- en longziekten en zwangere vrouwen", aldus Moonens. In totaal worden er 2,8 miljoen vaccins geleverd. "Je kan best wel een afspraak maken met je arts of apotheker wanneer je interesse hebt. Dat zal niet voor de eerste weken zijn, want we willen in de eerste plaats de prioritaire groepen vaccineren, te beginnen in de rusthuizen", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws