Nu nieuwe coronapiek eraan komt: ben je nog voldoende beschermd met je vorige vaccins? Binnenland
Binnenland

Nu nieuwe coronapiek eraan komt: ben je nog voldoende beschermd met je vorige vaccins?

Nu nieuwe coronapiek eraan komt: ben je nog voldoende beschermd met je vorige vaccins?

Volgens verschillende virologen wordt er midden oktober opnieuw een coronapiek verwacht in ons land. Maar in welke mate bieden de vorige vaccins nog bescherming?

"We hebben een zomergolfje gehad, maar we zitten nog altijd enkele malen lager dan die hoge pieken van in de winterperiodes", vertelt viroloog Ruben Van Gucht in Het Laatste Nieuws. Toch wordt er midden oktober een nieuwe piek verwacht. Bieden onze vorige vaccins daarvoor nog voldoende bescherming?

"Wie in goede gezondheid verkeert, zal met drie prikken beschermd blijven tegen ernstige ziekte", aldus Van Gucht. "Bovendien mag je niet vergeten dat de meesten al minstens één besmetting hebben doorgemaakt, want het is niet zo eenvoudig om het virus te ontlopen. Ook een vroegere besmetting biedt extra bescherming. Maar hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je immuunsysteem indommelt en ook als je onderliggende klachten hebt, is het een ander verhaal."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws