Ongezien: "Conner Rousseau kan een schadevergoeding vragen" Binnenland
Binnenland

Ongezien: "Conner Rousseau kan een schadevergoeding vragen"

Ongezien: "Conner Rousseau kan een schadevergoeding vragen"

Conner Rousseau ligt fel onder vuur na zijn racistische uitspraken. Hij zette sindsdien een stapje achteruit en nam ontslag als voorzitter van Vooruit. Toch hoopt hij nog op een tweede kans bij de Vlamingen. Maar in Aalst denken ze daar duidelijk anders over.

In Aalst wordt momenteel volop carnaval gevierd. Mensen feesten erop los en er passeren de zotste wagens. Dit jaar zien we ook veel politiek verschijnen in de carnaval. Zo zien we onder ander een nagemaakte politiewagen in de stoet met een gele vlek op, en iemand die de pipigate nadoet van Van Quickenborne.

Ook Conner Rousseau zien we verschijnen in de stoet, op een bord met een Hitlersnor. Maar volgens advocaat Jos Vandervelpen, expert in racismezaken, kan dat wel nog een staartje krijgen. "Er zijn amper veroordelingen geweest rond het afbeelden van nazi’s op carnaval", aldus Vandervelpen aan HLN.

"Rechtbanken zijn hierin nogal soepel, omdat humor en vrijmeningsuiting in de context van carnaval of bij het optreden van een stand-upcomedian breed geïnterpreteerd wordt."

Maar als Conner Rousseau er niet mee kan lachen, kan hij daar wel mee verder gaan. "Misschien vindt hij wel dat hij hierdoor als persoon beschadigd wordt. Of het tot een strafrechtelijke zaak komt, is hoogst onzeker. Omdat ‘humor’ hier nog steeds centraal staat, zullen de carnavalisten niet veroordeeld worden. Bij de burgerlijke rechtbank kan hij wél een morele vergoeding eisen van de carnavalisten. En als ik hem was, zou ik dat doen. Dit gedrag gaat er ferm over."

Bij de partije Vooruit zijn ze alleszins niet verbaasd. "Het is Aalst carnaval. We zouden ons eerder zorgen maken als Conner niét de revue was gepasseerd."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws