Politicoloog doorziet plannetje van Bart De Wever, die zwaar onder vuur ligt Binnenland
Binnenland

Politicoloog doorziet plannetje van Bart De Wever, die zwaar onder vuur ligt

Politicoloog doorziet plannetje van Bart De Wever, die zwaar onder vuur ligt

Burgemeester Bart De Wever ligt onder vuur bij de Antwerpse oppositie na de zoveelste ontploffing in zijn stad die gelinkt is aan het drugsmilieu. Ook politicoloog Dave Sinardet schiet met scherp.

Het drieste geweld waarmee de drugskartels te werk gaan, bezorgt de inwoners kopzorgen. Ze vrezen ooit zelf het slachtoffer te worden van al dat geweld. Bart De Wever wijst naar Brussel en die wijzen op hun beurt weer naar de burgemeester. Ze kijken met andere woorden naar elkaar.

"Mocht dit in Brussel gebeuren, zou er veel meer kritiek opborrelen, hadden de Vlaamse partijen al 100 keer gepleit voor een fusie van de politiezones en zou er gezegd worden dat het allemaal het gevolg is van jarenlang socialistisch wanbeleid. Omdat het Antwerpen is, gebeurt dat nu niet", stelt Dave Sinardet in Het Nieuwsblad.

Sinardet wijst erop dat De Wever handig de verantwoordelijkheid van zich probeert af te schuiven. “Zijn verwijt aan het adres van de federale regering is zeker niet onterecht, maar iedereen wijst naar iedereen en N-VA heeft zelf met Jan Jambon ook vier jaar lang Binnenlandse Zaken in handen gehad.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws