Veel meer flitsboetes? Er wordt gepleit voor deze opvallende verstrenging Binnenland
Binnenland

Veel meer flitsboetes? Er wordt gepleit voor deze opvallende verstrenging

Veel meer flitsboetes? Er wordt gepleit voor deze opvallende verstrenging

Verkeersinstituut Vias pleit voor strengere flitsmarges in België, waarbij de technische marge bij snelheidsovertredingen wordt teruggebracht van 6 kilometer per uur naar slechts 3 kilometer per uur.

Volgens Vias-woordvoerder Stef Willems, zijn de huidige marges verouderd door de verbeterde nauwkeurigheid van moderne flitstoestellen en trajectcontroles. "De huidige flitstoestellen kunnen de snelheid veel nauwkeuriger meten, zelfs tot op de kilometer nauwkeurig", aldus Willems.

De aanpassing zou België meer in lijn brengen met buurlanden zoals Nederland, waar de marge al op 3 kilometer per uur ligt. De verandering is bedoeld om bestuurders te stimuleren zich strikter aan de snelheidslimieten te houden, niet om meer boetes uit te schrijven. "We willen dat mensen zich meer aan de geldende snelheidslimieten houden, in plaats van de cruisecontrol 5 of 10 kilometer per uur te hard te zetten", zegt Willems aan Radio 1.

Deze strengere aanpak zou volgens Vias ook de verkeersveiligheid verhogen door de gemiddelde snelheid op de weg te verlagen, wat de kans op ongevallen aanzienlijk kan verminderen. Twee jaar geleden werden soortgelijke maatregelen genomen toen de zogenaamde 'de facto'-snelheidsdrempels werden afgeschaft.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws