Bart Kaëll neemt opvallende beslissing na zware overstromingen: Dit is er gebeurd

LucAppermontBartKaellPhotonews 1
Vrijdagavond vond het eerste schlagerfestival in anderhalf jaar tijd plaats. Bart Kaëll was een van de sterartiesten. Twee van zijn grootste hits, ’Marie Louise' en 'Zeil Je Voor Het Eerst’, waren na alle wateroverlast van de afgelopen week nogal ongemakkelijk om te brengen, maar Bart besliste om ze toch niet uit zijn setlist te laten.
"Uiteraard leef ik met mee met de mensen die getroffen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we de aanwezigen hier ook een toffe avond moeten bezorgen. En dat zijn nu eenmaal nummers die het publiek wil horen", benadrukt Bart in Het Laatste Nieuws.
”Het is ook niet de eerste keer dat een nummer van mij ietwat ongewoon klinkt. Zo zong ik 'Heb Jij Een Vuurtje Voor Mij' in een zomer waarin er waanzinnig veel heidebranden waren. En toen 'Mooi Weer Vandaag' een hit was, heeft het wekenlang geregend.”

Te lang in het verdomhoekje

Ook al was een polonaise nog niet aan de orde, dat kon de feeststemming niet bederven. "Mensen amuseren zich op een andere manier", zegt Bart. "Daarbij zijn ze vooral dankbaar voor wat er wél kan. Ik ook hoor."
"Heel onze sector heeft te lang in het verdomhoekje gezeten", vindt de zanger. "Het is bijna anderhalf jaar geleden dat ik de laatste keer op een Schlagerfestival speelde, en geloof me: ik heb het echt gemist."