Drastische verandering in ‘De Slimste Mens’: “Hier mogen geen grappen meer over gemaakt worden” Buitenland
Buitenland

Drastische verandering in ‘De Slimste Mens’: “Hier mogen geen grappen meer over gemaakt worden”

Drastische verandering in ‘De Slimste Mens’: “Hier mogen geen grappen meer over gemaakt worden”

De Slimste Mens ter Wereld’ is al bijna 20 jaar de favoriete quiz van de Vlaamse tv-kijkers. De soms grofgebekte juryleden hebben een groot aandeel in het succes. Toch zijn er ook grappen waar de jury zich niet aan mag wagen.

“Er zijn moppen die nooit werken”, vertelt Erik Van Looy op MNM. “Een mop over de holocaust werkt bijvoorbeeld zeer, zéér zelden. Een mop over kanker werkt nooit. Dat is in het verleden wel al geprobeerd, maar dat werkt niet. Dat is te begrijpen, want er zijn dingen die nu eenmaal zo erg zijn. En moppen die te vroeg komen, dat is ook een probleem. Onderwerpen waarvan het verdriet nog niet verwerkt is, bijvoorbeeld.”

Harde hand

Grappen over het gebit van Erik waren een tijd geleden ook schering en inslag. Daar horen we nooit nog iets over. “Het mag niet meer”, legt de presentator uit. “Dat is gewoon op. Dan zeggen ze: ‘Het gaat te veel over die tanden.’ En er mogen ook geen moppen meer gemaakt worden over mijn films. Als je té lang moppen maakt over iets, beginnen mensen dat te geloven.”

“Er is bij mijn weten niets mis met mijn tanden, maar dan zijn er mensen die mij in de supermarkt aanspreken: ‘Ge moet echt eens iets laten doen aan uw tanden'", zegt Erik. "Mensen beginnen dat te geloven en je hebt dat ook met films. Dan moet je soms met harde hand zeggen: stop.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws