Duitsland laat ongevaccineerden nergens binnen, straks bij ons ook? Buitenland
Buitenland

Duitsland laat ongevaccineerden nergens binnen, straks bij ons ook?

Duitsland laat ongevaccineerden nergens binnen, straks bij ons ook?

De Duitse regering wil ongevaccineerden nergens meer binnen laten en hoopt zo de vierde coronagolf in Duitsland tegen te gaan. Volgens dagblad Bild zouden er nieuwe strenge maatregelen komen, die vooral ongevaccineerden zullen treffen.

Vanaf begin september zouden de maatregelen van kracht worden. Als je niet gevaccineerd bent, bewijst dat je genezen bent van corona of een negatieve test hebt, zal je een heleboel zaken niet meer mogen doen. Zo mag je niet meer op restaurant, hotel, naar een binnenevenement of zelfs naar de kapper.

Zonder vaccinatie of ander bewijs mag je in Duitsland niet meer naar de kapper

Op deze manier wil de Duitse regering druk uitoefenen op mensen die geen vaccinatie willen. In het najaar zullen de gratis tests ook geschrapt worden.

Terwijl er in België sprake is dat de mondmaskerplicht binnen enkele weken zal verdwijnen, zal een mondmasker in Duitsland tijdens het winkelen of op het openbaar vervoer zeker tot de lente verplicht blijven.

Door extra streng te zijn voor de miljoenen Duitse burgers die niet gevaccineerd zijn, hoopt de Duitse regering een nieuw lockdown te vermijden. Duitsland heeft al drie erg ingrijpende lockdowns achter de rug.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws