Erg moeilijk voor weervrouw Jill Peeters: “Dit raak ik nooit meer kwijt” Buitenland
Buitenland

Erg moeilijk voor weervrouw Jill Peeters: “Dit raak ik nooit meer kwijt”

Erg moeilijk voor weervrouw Jill Peeters: “Dit raak ik nooit meer kwijt”

De overstromingen van juli in Wallonië lieten geen mens onberoerd. Ook Jill Peeters, ex-weervrouw bij VTM, was met verstomming geslagen toen ze de ravage onder ogen kwam.

“Ik wandel veel en vaak, ook daar. Toen ik er een paar maanden ­later kwam, was ik heel erg geraakt”, zegt Jill in Het Nieuwsblad. “De geur van het verderf, van de rottigheid die daar hangt, raak je niet meer kwijt. Wat daar gebeurd is, duwt ons nog maar eens met de neus op de feiten, op het belang van de juiste kennis die op het juiste moment bij de juiste mensen moet zijn.”

“Het was drie dagen op voorhand al duidelijk dat er iets enorms in de lucht hing", herinnert Jill zich. "Ik zeg niet dat dit te vermijden was, maar ik ben vooral teleurgesteld in de reacties achteraf. Alle aandacht ging naar de systemen, het KMI, het Agentschap Waterwegen en noem maar op. Die ­aandacht was ­beter naar de mensen gegaan.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws