Erg populaire app wordt mogelijk definitief verboden in ons land Buitenland
Buitenland

Erg populaire app wordt mogelijk definitief verboden in ons land

Erg populaire app wordt mogelijk definitief verboden in ons land

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, heeft tijdens een debat in Maastricht gewaarschuwd dat een verbod op de populaire video-app TikTok in Europa een mogelijkheid is.

Deze uitspraak komt in de context van toenemende zorgen over de veiligheid en het gebruik van gegevens door de app, die eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance. "Een verbod is niet uitgesloten", verklaarde von der Leyen, verwijzend naar de gevaren die de app met zich meebrengt. Ze herinnerde eraan dat de Europese Commissie als eerste TikTok van alle werksmartphones heeft verbannen, wat hun bewustzijn van de potentiële risico's benadrukt.

De Commissie voert momenteel twee onderzoeken uit naar TikTok. Het eerste onderzoek richt zich op de bescherming van de rechten van minderjarigen en het potentieel van de app om verslaving te veroorzaken. Het tweede betreft de specifieke risico's verbonden aan TikTok Lite, een versie van de app die alleen beschikbaar is in Spanje en Frankrijk voor gebruikers met beperkte internettoegang.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws