Erg slecht nieuws voor Meghan Markle en prins Harry: “Een gevolg van hun statusverandering” Buitenland
Buitenland

Erg slecht nieuws voor Meghan Markle en prins Harry: “Een gevolg van hun statusverandering”

Erg slecht nieuws voor Meghan Markle en prins Harry: “Een gevolg van hun statusverandering”

Op 31 maart komt officieel een einde aan de verplichtingen die prins Harry en Meghan Markle nog aan het Britse koningshuis binden. Hiermee stopt ook de financiering van de Canadese beveiligingskosten.

"Canada had de verplichting om in te staan voor de beveiliging van Harry en Meghan zolang ze erkend werden als personen die internationaal beveiligd moeten worden”, zegt woordvoerster van de Canadese minister van Publieke Veiligheid Mary-Liz Power.

“The Royal Canadian Mounted Police bewaakte het koppel daarom 24 uur per dag, 7 dagen op 7. Ze deden dat op vraag van hun Britse collega’s van de Metropolitan Police. Net zoals ze dat voor alle andere buitenlandse leden van koninklijke families moeten doen”, aldus Power.

24 miljoen euro

Nu de twee op 31 maart officieel hun koninklijke functies neerleggen, verandert ook hun status. “Vandaar dat ook hun bewaking opgeheven wordt”, vervolgt Power. De Canadese beveiligingskosten waren van Meghan en Harry stonden de laatste tijd in het oog van de storm. Zo werd eerder al vermeld dat het kostenplaatje van de hele onderneming maar liefst 24 miljoen euro zou kosten.

Populair

Laatste nieuws