Erik Van Looy doet pijnlijke onthulling over Ben Crabbé: “Dat was een serieuze fout” Buitenland
Buitenland

Erik Van Looy doet pijnlijke onthulling over Ben Crabbé: “Dat was een serieuze fout”

Erik Van Looy doet pijnlijke onthulling over Ben Crabbé: “Dat was een serieuze fout”

Het negentiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is intussen alweer goed op dreef. Uiteraard is Erik van Looy opnieuw van de partij als quizmaster. Erik heeft in de loop der jaren wel al wat meegemaakt als presentator. Zo maakt ook hij soms fouten wanneer antwoorden voor interpretatie vatbaar zijn.

“Soms interpreteer ik die verkeerd, dat kan gebeuren”, geeft Erik eerlijk toe op MNM. “En er is ook iemand die via de computer laat weten of het juist of fout is, en daar kan ook een fout gebeuren. Dan moet er een nieuwe vraag gesteld worden, maar dat is natuurlijk héél lastig.”

Serieuze fout

“In het allereerste seizoen, dat niet door mij werd gepresenteerd, gebeurde er in de voorlaatste vraag ook een serieuze fout”, laat Erik weten. “Ben Crabbé speelde tegen Alain Grootaers en de vraag was: ‘Wat weet je over Zaki?’ Ben antwoordde: ‘Hij reed ook rond met een discobar’. Dat werd niet goed gerekend, terwijl het antwoord ‘dj’ was.”

De geschiedenis van 'De Slimse Mens' had er dus heel anders kunnen uitzien. “Door die fout verloor Ben Crabbé, die, zoals we weten, echt wel de slimste is, maar pech heeft gehad in het spel tot nu toe. Maar eigenlijk is hij slimmer en weet hij veel meer dan iedereen. Maar goed, blij dat ik dat niet heb moeten meemaken. En dat gebeurd altijd in die finale, hè. Dat is een domper op de feestvreugde. ”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws