Erik Van Looy onthult ingrijpende verandering: “Ik heb dit gedaan op bevel van Gert Verhulst” Buitenland
Buitenland

Erik Van Looy onthult ingrijpende verandering: “Ik heb dit gedaan op bevel van Gert Verhulst”

Erik Van Looy onthult ingrijpende verandering: “Ik heb dit gedaan op bevel van Gert Verhulst”

‘Verslaafd!’ is de eerste theatershow van Erik Van Looy waarin hij openhartig vertelt over de verslaving waar hij al heel zijn leven mee worstelt: zijn verslaving aan filmsterren. Maar dat is niet de enige verslaving waar Erik tijdens zijn leven te maken mee kreeg.

“Het was mijn dokter die me voor de eerste keer in mooie bewoordingen vertelde dat ik ‘een talent voor verslavingen’ heb”, zegt Erik in Humo. “Ik moest voor programma’s als ‘Nieuwe maandag’, ‘Première’ en ‘De laatste show’ bijna tien jaar lang drie keer per maand naar Los Angeles of New York reizen.”

"Dat bracht mijn slaappatroon zodanig in de war dat ik in een staat van permanente jetlag verkeerde: zo ben ik verslaafd geraakt aan slaappillen. Daar ben ik nooit meer van afgeraakt, ik pak die pillen nog altijd”, geeft hij toe. “Al bij al vond ik dat wel mooi klinken, ‘een talent voor verslavingen’.”

Gert Verhulst

“Intussen weet ik dat mijn dokter gelijk had”, aldus de presentator van ‘De Slimste Mens’. “Ik heb namelijk vijftig jaar geen alcohol gedronken, tot ik mij op bevel van Gert Verhulst één keer heb bezat, waarop ik de smaak te pakken kreeg. En dat gaat me soms net iets te goed af.”

“Als ik begin te drinken, kan dat twee dagen duren: ik moet daarmee uitkijken. En dat dóé ik ook. Maar aan filmsterren ben ik pas écht verslaafd. Aan succes, aan roem, aan scoren. Ik wil niet alleen films maken, ik wil films maken waarvoor mensen in de rij gaan staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws