Fameuze klap voor Birgit Van Mol: “Zoiets verwerk je niet snel” Buitenland
Buitenland

Fameuze klap voor Birgit Van Mol: “Zoiets verwerk je niet snel”

Fameuze klap voor Birgit Van Mol: “Zoiets verwerk je niet snel”

Dit jaar staan leerkrachten in de spotlights tijdens Rode Neuzen Dag. Tijdens de coronacrisis werd duidelijk hoe belangrijk zij zijn voor leerlingen. Ook Birgit Van Mol kon vroeger terecht bij haar leerkrachten.

“Als dat nodig was, kon dat”, zegt Birgit, die ook dit jaar weer ambassadrice is voor Rode Neuzen Dag in TV Familie. “En ik had ook veel aan mijn medeleerlingen. Maar ook wij werden niet gespaard. Toen ik zestien was, is een meisje uit m’n klas gestorven aan een ziekte.”

“En een tijdje later is er iemand die lange tijd bij ons in de klas zat, uit het leven gestapt”, vervolgt het 'VTM NIEUWS'-anker. “We verloren dus in korte tijd twee vrienden. Dat heeft er toen serieus ingehakt bij mij en de rest van de klas. Zoiets verwerk je niet snel.”

Gelukkig was er de lerares Frans op wie Birgit en haar medeleerlingen op konden terugvallen. “Wij hebben er met haar lang over kunnen praten”, aldus Birgit. “Dat was straf. Want dat een leerkracht zich zo kwetsbaar opstelde, hadden we nog nooit gezien. En da’s waar veel jongeren nood aan hebben”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws