Hannelore Simoens moet iets kwijt over Conner Rousseau na deelname in 'Masked Singer'

HanneloreSimoensVTM_1
Conner Rousseau kreeg heel wat negatieve commentaren op zijn deelname aan 'The Masked Singer'. VTM-journaliste Hannelore Simoens is het niet eens met die kritiek. Zij nam zelf deel aan 'De Verraders'.
“Ik ben natuurlijk geen politicus, maar we zijn toch die tijd gepasseerd dat we alleen maar journalist zijn of alleen maar politicus? Je ziet toch ook virologen, advocaten en andere wetenschappers in spelprogramma’s? Ik vind dat je als journalist net uit je comfortzone moet treden, nieuwe ervaringen moet opdoen, en vooral, nieuwe mensen moet leren kennen", vertelt Hannelore aan Het Laatste Nieuws.
"Als je in je hokje blijft zitten, kan je toch geen nieuws vinden? Bovendien bereik je er een publiek mee dat niet op Twitter zit te roepen, of niet naar ‘De Afspraak’ kijkt. Dat heeft ook Conner beseft: hij verleidt mensen die niet met politiek bezig zijn. Ik merk nu dat veel jonge mensen me beginnen volgen op sociale media, ook kinderen. Als ik hen warm kan maken voor nieuws, zeker politiek nieuws, dan is dat toch een win-win voor iedereen?"