Het gaat helemaal niet goed met Herman Brusselmans (63): "Vooral dat is verontrustend" Buitenland
Buitenland

Het gaat helemaal niet goed met Herman Brusselmans (63): "Vooral dat is verontrustend"

Het gaat helemaal niet goed met Herman Brusselmans (63): "Vooral dat is verontrustend"

In een openhartig gesprek met Dag Allemaal laat Herman Brusselmans dat hij zich de laatste tijd niet goed voelt. Als mogelijke oorzaak wijst hij naar zijn leeftijd. De schrijver wordt er met zijn 63 immers niet jonger op.

"Ik voel me al een hele tijd niet oké", zegt Herman. "Ik loop met een gewicht op mijn schouders. Misschien heeft dat te maken met mijn leeftijd, het besef dat ik steeds dichter bij de dood sta. Of met corona. Ik zit echt niet lekker in mijn vel, maar daar is geen aanwijsbare oorzaak voor. Mijn carrière loopt goed, ik heb een fantastische relatie, een mooi huis... En toch voel ik mij verkrampt. Ik ben nooit echt ontspannen, en dat duurt al enkele maanden."

Het heeft alvast niets te maken met de paniekaanvallen en angstgevoelens die hij in het verleden had. "Deze keer heb ik fysiek geen last. In de jaren 80 en 90 had ik hartkloppingen, ik trilde, beefde en verstijfde soms zelfs letterlijk van angst. Nu zit er iets in mijn geest dat mij in een verkrampte toestand brengt, en het meest verontrustende is dat ik niet weet wat het is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws