Jean-Marie Dedecker over Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire: "Je gooit je eigen seksfilmpjes op het net en dan ga je janken over je privacy" Buitenland
Buitenland

Jean-Marie Dedecker over Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire: "Je gooit je eigen seksfilmpjes op het net en dan ga je janken over je privacy"

Jean-Marie Dedecker over Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire: "Je gooit je eigen seksfilmpjes op het net en dan ga je janken over je privacy"

Jean-Marie Dedecker vindt niet dat de BV's, wiens naaktbeelden zijn uitgelekt, in de rol van slachtoffer moeten kruipen. Dat schrijft hij in zijn column op Knack.be.

"Eerst was het doodstil want het zijn schermgezichten die tot de eigen mediastal behoren. Dan was het niet meer te houden en werd er aan de berichtgeving een "diepe draai" gegeven. De betrokken mannen werden slachtoffers", aldus Dedecker.

"Er werden blikken vol zielenknijpers opengetrokken, van gedragspsychologen, technologiesociologen, seksuologen tot gedragstherapeuten om hun imago te redden en de gluurders te criminaliseren. Zelfs Child Focus werd beschamend ter verdediging van het trio van stal gehaald. Misbruik van kindermisbruik."

"Maar van lui, die zich zelf van de pulpjournalistiek bedienen om hun imago van ideale schoonzoon op te poetsen, en zelfs hun voice verheffen in kinderprogramma's, mag je toch verwachten dat ze de gevaren van het monster kennen dat ze zelf voeden", stelt Dedecker. "Je moet al ver heen zijn om je eigen seksfilmpjes op het net te gooien en achteraf te janken over je eigen privacy."

Exhibitionist

"Je wordt toch verondersteld te weten dat privézaken die je op het sociale netwerk deelt openbare zaken worden. En dat publiek seksueel geladen content zelfs onder openbare zedenschennis kan vallen. Een exhibitionist, die plots uit het struikgewas opduikt en zijn regenjas opentrekt om zijn min-of-meer edele delen aan een verbouwereerde voorbijgangster te tonen, wordt als een crimineel door justitie vervolgd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws