Karen Damen na oplichting: "Nu hebben wij het nog gedaan ook!" Buitenland
Buitenland

Karen Damen na oplichting: "Nu hebben wij het nog gedaan ook!"

Karen Damen na oplichting: "Nu hebben wij het nog gedaan ook!"

Karen Damen deed haar volgers op Instagram maandag schrikken. Ze vertelde dat ze opgelicht was op Vinted.

Dat klopt toch niet helemaal. Het is eigenlijk Kirsten, de zus van Karen, die opgelicht is. "Het gaat eigenlijk over mijn zus, maar als een niet bekend persoon zoiets post, dan wordt daar geen ruchtbaarheid aan gegeven", vertelde ze aan Jelle Cleymans op Radio 2.

Kerstcadeau

"Dus ik heb dat zelf gepost. Zij heeft een zeer dure merkjas te koop gezet op Vinted. Een vrouw uit Marseille was zeer geïnteresseerd. Die vrouw was verliefd op die jas, maar ze had geen geld en ze wou het als kerstcadeau", legde Karen uit.

"Mijn zus heeft die jas twee maanden opzij gehouden. Uiteindelijk heeft ze hem verkocht voor minder dan de helft van de originele vraagprijs. Ze leefde echter mee met die vrouw en stuurde de jas op."

Aankoopbewijs

Nadien liep het mis. "De koper liet dan weten dat ze twijfelt over de echtheid", aldus Karen. "Ze vroeg daarop een aankoopbewijs van die jas. Wij vonden dat aankoopbewijs echter niet meteen."

"Mijn zus heeft dan geantwoord dat ze de jas gewoon mocht terugsturen. Die vrouw had haar dan geblokkeerd en Vinted heeft dan een automatisch bericht teruggestuurd."

Bericht van Vinted

Dit bericht van Vinted kreeg de zus van Karen vervolgens te lezen: "Dit lid heeft ons benaderd omdat ze twijfelt over de authenticiteit van jouw artikel. Na controle blijkt dit artikel niet authentiek te zijn. Daarom hebben wij de transactie geannuleerd en ... terugbetaald. Ze is niet verplicht het item terug te sturen. Wij herinneren je eraan dat het strikt verboden is om namaakartikelen te verkopen op Vinted."

"Dus wij hebben het nog gedaan ook!", reageerde een verongelijkte Karen. "De jas terughalen gaat ook niet. Het is opgestuurd naar een afhaalpunt en wij hebben ook geen adres van die vrouw."

Veel mensen opgelicht

"Ik krijg zoveel reacties van mensen die exact hetzelfde hebben meegemaakt. Er zijn mensen die er handig gebruik van maken en zo andere mensen oplichten", aldus Karen.

Ze wil de mensen dan ook waarschuwen voor dit soort van oplichterij. "Ik heb Vinted getagd in mijn bericht op Instagram. Ik weet niet precies wat we moeten doen, maar af en toe moet je toch eens gebruik maken van het feit dat je een groot bereik hebt. Dat heb ik nu gedaan."

"Zonet opgelicht"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws