Kijkers van Eén spreken schande over ‘Het Journaal’: “Dit is gewoon absurd” Buitenland
Buitenland

Kijkers van Eén spreken schande over ‘Het Journaal’: “Dit is gewoon absurd”

Kijkers van Eén spreken schande over ‘Het Journaal’: “Dit is gewoon absurd”

Sinds gisteren steekt ‘Het Journaal’ op Eén in een nieuw jasje. De studio biedt nu meer mogelijkheden voor de verschillende journaals doorheen de dag zodat de nieuwsankers sneller en wendbaarder kunnen inspelen op de behoeften van de kijkers. Deze kijkers zijn echter niet overtuigd van het nieuwe decor.

“Ik kan niet begrijpen dat jullie anno 2021 nog steeds die achtergrond scherm-arrays gebruiken die die aartslelijke verticale zwarte strepen opleveren”, schrijft een Eén-kijker op de sociale media. “Ik heb me dat de laatste jaren al dikwijls afgevraagd maar ging ervan uit dat het destijds (2008?) een dure investering was die voldoende moest worden afgeschreven. Maar dat die dus nu, ondanks de vernieuwing, nog verder jaren gebruikt gaan worden, dat is bijna absurd, vind ik.”

"Ik vind niet dat jullie de extreme glamour van VTM moeten kopiëren"

“Eerlijk, ik ben ontgoocheld”, aldus een ander. “Ik vind niet dat jullie de extreme glamour van VTM moeten kopiëren, maar deze nieuwe achtergrond is mijn inziens slechter, zelfs in vergelijking met die van jullie van vroeger. Als voorstander van een goede en toonaangevende openbare omroep, betreur ik dat.”

“Wat brengt een opgesplitste achtergrond van Brusselse daken bij?”, vraagt een ander zich af. “Al zeker als die even groot naast een beeld over een nieuwsitem staat en het nieuwsanker niet meer centraal staat maar opschuift.”

“VTM pakt als achtergrond uit met de chique gevel van het DPG-gebouw”, klinkt het nog. “Kan de VRT niets bedenken dat mooi grafisch haar functie aangeeft (die oude toren was nog zo slecht niet)? Of een grafisch, artistiek achtergrondbeeld van Brussel die als bruisende, diverse stad uitkijkt naar jullie nieuws?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws