Koen Wauters over scheiding met Valerie De Booser: "Vooral dit is zo moeilijk"

koenwautersvaleriedebooserPHOTONEWSINSTAGRAM
Clouseau heeft een nieuwe single 'Stil'. Daarin laat Koen Wauters in zijn ziel kijken, want het lied verwijst rechtstreeks naar zijn scheiding met Valerie De Booser.
"Je kan maar beter niet in een hoekje zitten treuren, omdat er dingen niet helemaal gelopen zijn zoals je hadgehoopt", klinkt het in 'Stil'. "Wat ik nu geschreven heb, kon ik vroeger niet schrijven", vertelt Koen Wauters in Het Laatste Nieuws. In maart verschijnt het nieuwe album 'Jonge Wolven'.

Kinderen

De scheiding heeft er ingehakt bij Koen. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken. "Ik ben gescheiden en een van de moeilijkste zaken aan een breuk is dat je kinderen van de ene partner naar de andere gaan", aldus Koen. "Op een bepaald moment kom ik dus helemaal alleen thuis in een veel te groot kot."
"Dan ontstaat een gevoel waarbij je denkt: 'Het is hier wel stil, ik wist niet dat de stilte zo stil kon zijn.' Uiteraard zijn er al stille momenten geweest in mijn leven, maar de kilte en de leegte overheersten toen toch even", de zanger eerlijk toe.

Eenzaamheid

Koen Wauters noemt zichzelf "een zonnekind". Alles ging zoals hij het wou. Tot die scheiding met Valerie De Booser. "Plots word je overmand door eenzaamheid. De zin 'eenzaamheid is veel erger dan pijn', is heel belangrijk voor mij. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik me bijna nooit eenzaam voel."
Koen zit intussen weer in betere tijden. De scheiding heeft hij achter zich gelaten. "Een dieptepunt blijft niet duren. Naarmate de tijd vordert, krijgt alles terug zin en vorm in het leven. Eigenlijk kruip je stapje per stapje terug recht en besef je dat het glas plots weer halfvol is", klinkt het nog.

Nieuw album

Op 25 maart ligt het nieuwste album van Clouseau in de winkel. Dat album zal 'Jonge Wolven' heten. Koen en Kris noemen dit album hun meest openhartige ooit. Dat terwijl ze al 30 jaar bezig zijn. "Deze plaat ligt nog dichter bij ons", klinkt het.