Kristel Verbeke (ex-K3) doet eerlijke bekentenis: “Ik ben hier nooit helemaal van hersteld” Buitenland
Buitenland

Kristel Verbeke (ex-K3) doet eerlijke bekentenis: “Ik ben hier nooit helemaal van hersteld”

Kristel Verbeke (ex-K3) doet eerlijke bekentenis: “Ik ben hier nooit helemaal van hersteld”

Kristel Verbeke wordt vrijwillig ambassadrice van UNICEF België. Het gaat om een onbezoldigde samenwerkingsovereenkomst voor een periode van 3 jaar, die verlengd kan worden. Onder meer met haar televisiereeks ‘Zorgen voor mama’ liet ze zien en voelen wat het betekent om in armoede op te groeien.

Kristel zelf wil mede behoren tot de generatie zijn die een einde zal maken aan kinderarmoede. “Kinderen zijn voor mij niet enkel spelende, ondeugende wezens”, zegt ze aan VRT NWS.

“Het zijn kleine mensen die recht hebben op inspraak en hun eigen mening. En die, waar ook ter wereld dezelfde rechten hebben, bedoeld om hen te beschermen. Kinderen in kwetsbare situaties moeten kunnen rekenen op onze onvoorwaardelijke hulp.”

“Armoede gaat verder dan je bankrekening"

“Ik heb een blijvende connectie met kwetsbare kinderen, ik was ooit één van hen”, vervolgt Kristel. “Ik vond het zelf heel moeilijk om te delen dat ik ook in armoede geleefd heb. Als je iets deelt, waar je niet trots op bent, moet je stevig in je schoenen staan. Ik had dat gevoel lang niet. Maar ik doe dit nu om het taboe te doorbreken.”

“Armoede gaat verder dan je bankrekening, het zit in heel je lijf en je raakt er nooit helemaal van hersteld”, geeft ze toe. “Ik stel me vaak de vraag hoe het kan dat we in een land waar beleid, professionals, scholen, hulpverleners meer en meer in dialoog gaan, er nog steeds zoveel verhalen zijn van kinderen die volledig in de kou blijven staan. Samen met UNICEF wil ik de stem van deze kinderen laten horen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws