Loes Van den Heuvel (Carmen uit F.C. De Kampioenen) erg ongerust: “De toekomst ziet er niet rooskleurig uit” Buitenland
Buitenland

Loes Van den Heuvel (Carmen uit F.C. De Kampioenen) erg ongerust: “De toekomst ziet er niet rooskleurig uit”

Loes Van den Heuvel (Carmen uit F.C. De Kampioenen) erg ongerust: “De toekomst ziet er niet rooskleurig uit”

Al 30 jaar behoort ‘F.C. De Kampioenen’ tot onze Vlaamse cultuur, en al even lang speelt Loes Van den Heuvel (63) in deze reeks de rol van Carmen Waterslaeghers.

Loes en de rest van de cast bezorgen sinds het begin van de jaren ’90 een goed gevoel aan televisiekijkend Vlaanderen. Primo vroeg de actrice of de succesvolle serie in de Vlaamse canon moet zitten. “Ik weet eigenlijk niet goed wat dat inhoudt … Al dertig jaar lang betekenen ‘De Kampioenen’ natuurlijk iets voor de kijker. Dat heeft een serieuze impact gehad op Vlaanderen — en nu nog."

“Maar om wie wil integreren in ons land nu verplícht naar ‘F.C. De Kampioenen’ te laten kijken … daar geloof ik niet in”, geeft Loes toe. “Dat vind ik onzin, want ik geloof niet in het opleggen of verplichten van dingen. Mijns inziens moeten we naar een nieuwe vorm van samenleven evolueren."

Groepsbelang

“Waarbij we niet rekenen op onze heren politici, maar wij de burgers de slimme koppen zijn. Nu proberen ze mensen uit elkaar te drijven”, klinkt het hard bij de actrice. “Het antwoord zit ’m echter niet in isolement, maar in verbondenheid. Het groepsbelang moet weer gaan primeren boven individualisme. Maar eerlijk? De toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws