Man (25) gaat ziekenhuis binnen voor routine-ingreep, maar overlijdt nadat hij medicatie van kamergenoot krijgt Buitenland
Buitenland

Man (25) gaat ziekenhuis binnen voor routine-ingreep, maar overlijdt nadat hij medicatie van kamergenoot krijgt

Man (25) gaat ziekenhuis binnen voor routine-ingreep, maar overlijdt nadat hij medicatie van kamergenoot krijgt

In Bielefeld, in Noordrijn-Westfalen te Duitsland, is een 25-jarige man overleden nadat hij de verkeerde medicatie toegediend kreeg. Dat melden Duitse media.

Mohamad S. liet in het ziekenhuis van Bielefeld op aanraden van zijn arts talgkliercysten verwijderen. Een talgkliercyste is een onschuldige aandoening. Het uit zich in een onderhuids knobbeltje dat ontstaat wanneer een haarzakje verstopt raakt. Het zou dus een routine-ingreep moeten worden en na één overnachting zou hij het ziekenhuis alweer mogen verlaten.

’s Avonds kreeg hij een pijnstiller, maar die beviel hem erg slecht. “Hij had me in de loop van de avond nog gebeld en zei me dat hij zich erg moe voelde van de medicijnen die hij moest slikken”, zegt zijn vader. Zijn toestand verergerde snel en enkele uren later riep hij een verpleegster bij zich.

Methadon

De patiënt werd overgebracht naar intensive care nadat er bijwerkingen waren opgetreden. Daarna werd hij overgebracht naar de neurologische afdeling, alwaar hij overleed. Uit onderzoek bleek dat Mohamad een hoge dosis methadon kreeg, die eigenlijk bedoeld was voor zijn kamergenoot, die aan een erg agressieve kanker leed. Het ziekenhuis spreekt van ‘tragische omstandigheden’.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws