Netflix kondigt belangrijke wijziging aan: 'Hier stoppen we mee' Buitenland
Buitenland

Netflix kondigt belangrijke wijziging aan: 'Hier stoppen we mee'

Netflix kondigt belangrijke wijziging aan: 'Hier stoppen we mee'

Netflix zet een grote stap door het betaalsysteem van Apple te verlaten, waardoor bestaande klanten die via Apple betalen binnenkort hun betaalwijze moeten wijzigen om toegang tot de dienst te behouden.

Deze verandering, waarvan de exacte datum van implementatie in België nog onbekend is, vereist dat gebruikers een alternatief betaalmiddel, zoals een debiet- of kredietkaart, toevoegen. Sinds 2018 zijn nieuwe klanten al verplicht om een ander betaalmiddel te gebruiken, en deze regel wordt nu uitgebreid naar alle bestaande klanten.

De stap is onderdeel van de strategie van Netflix om alle abonnementsaankopen binnen hun eigen platform te houden, weg van de hoge commissies die door Apple's App Store worden geheven.

De relatie tussen Netflix en Apple is al enige tijd gespannen, met Netflix die sinds 2015 bezwaar maakt tegen de 30% commissie van Apple, en uiteindelijk de betaaloptie via Apple in 2018 voor nieuwe gebruikers verwijderde. Deze laatste wijziging markeert het definitieve einde van de mogelijkheid om Netflix-abonnementen via Apple te betalen

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws