Radiostem Sam De Bruyn weet niet wat hij hoort: “Ben je niet goed wijs?”

SamDeBruynInstagram
De villa van ‘Waarheid, Durven of Doen’ warmt zich op voor een laatste week vol onthullingen en uitdagende opdrachten van bekende Vlamingen. Op maandag 23 augustus schuiven Sam De Bruyn, Anne De Baetzelier, Julie Vanloo (basketbalspeelster bij de Belgian Cats) en Matthias Casse (judoka, bronzen medaille Olympische Spelen in Tokio) samen aan tafel.
Eén van de vragen luidt: ‘Wat is de grootste opoffering die jij ooit moest maken voor je carrière?’. Sam De Bruyn blikt terug op het hele prille begin van zijn radiocarrière: “Er zijn dingen die mij gevraagd zijn om op te offeren die ik geweigerd heb.”
“Toen ik begon bij de radio werden er onderzoeken gedaan bij de luisteraars van wat zij van je vonden als presentator”, vertelt Sam. “Eén van de commentaren was: hij klinkt wel nogal gay op de radio. En dan werd er eigenlijk zo wat gesuggereerd: ‘Kan je niet een beetje minder gay doen?’."

"Super blij dat ik daar nooit in ben meegegaan"

“Gelukkig was mijn toenmalige producer een lesbische vrouw die in een tirade is uitgevlogen: ‘Ben je niet goed wijs?! Wàt verwachten jullie?!’, waarop werd geantwoord: ‘Wij vragen niets, het is alleen wat uit het onderzoek blijkt.’ Maar er werd dus wel gesuggereerd dat ik een beetje meer hetero moest doen. En ik ben wel super blij dat ik daar nooit in ben meegegaan in dat soort dingen”, zegt Sam.