Ray Verhaeghe geeft zijn eerlijke mening over ‘Familie’: “Dan kan je beter iets anders gaan doen” Buitenland
Buitenland

Ray Verhaeghe geeft zijn eerlijke mening over ‘Familie’: “Dan kan je beter iets anders gaan doen”

Ray Verhaeghe geeft zijn eerlijke mening over ‘Familie’: “Dan kan je beter iets anders gaan doen”

Al sinds 1993 speelt Ray Verhaeghe de rol van Albert in 'Familie'. Bijna drie decennia later is de acteur er nog steeds bijzonder fier op dat hij deel uitmaakt van een van de populairste soaps van Vlaanderen. Al heeft hij niet graag dat men het woord 'soap' voor ‘Familie’ gebruikt.

“Noem het liever een daily, of gewoon een televisiereeks”, zegt Ray in Het Nieuwblad. “We spelen geen ‘Hamlet’ en ‘Ophelia’, Annie (Geeraerts, die de rol van bomma Anna speelt, nvdr.) en ik, maar als je alle dagen honderdduizenden mensen pleziert, moet niemand daar minachtend over doen."

"Als ik 's ochtends mijn krant uit de bus haal en de vuilnisophaler ziet me, trekt hij zijn handschoenen uit en komt hij met een schouderklop vertellen hoezeer hij geniet van ‘Familie’. Dan betekent het duidelijk iets.”

"Een kleine rol bestaat niet"

“Als acteur moet je streng zijn voor jezelf. Daarom kijk ik ook nog naar ‘Familie’”, aldus Ray. “Als je dat vuur verliest, kan je beter iets anders gaan doen. Aan tekortkomingen kan je werken, zolang je motivatie maar puur en oprecht is. En zolang je het niet doet voor alle glitter en glamour die errond hangt.”

Zijn gezegende leeftijd - Ray is 95 - is voor hem geen reden om ermee op te houden. “Als ik op de scène sta, leef ik", klinkt het. "Zelfs al speelt Albert in ‘Familie’ geen hoofdrol. Want een kleine rol, die bestaat niet”, besluit Ray.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws