Tesla komt met gloednieuwe auto, die betaalbaar is voor héél veel mensen Buitenland
Buitenland

Tesla komt met gloednieuwe auto, die betaalbaar is voor héél veel mensen

Tesla komt met gloednieuwe auto, die betaalbaar is voor héél veel mensen

Tesla, de innovatieve autobouwer, plant een revolutionaire stap in de elektrische voertuigenmarkt door midden 2025 een nieuw, betaalbaarder model te lanceren.

Volgens Reuters, verwijzend naar bronnen dicht bij het bedrijf, mikt Tesla op een verkoopprijs van ongeveer 25.000 euro. Dit compacte crossover-model, bekend onder de codenaam 'Redwood', zal naar verwachting de concurrentie in het betaalbare segment van elektrische auto's aangaan, waar merken als Dacia en Citroën al voertuigen onder de 30.000 euro aanbieden.

Tesla's ambitieus plan omvat een wekelijkse productie van 10.000 'Redwood'-voertuigen vanaf juni 2025. Deze stap komt te midden van toenemende concurrentie, vooral van de Chinese fabrikant BYD, en een groeiende vraag naar meer betaalbare elektrische wagens.

Het nieuwe model zou in eerste instantie geproduceerd worden in Tesla's fabriek in Texas, met plannen om ook te produceren in de nieuwe 'gigafactory' in Berlijn. Tesla-CEO Elon Musk ijkt nu gericht op het breder toegankelijk maken van elektrisch rijden. De exacte lanceerdatum in België is nog onbekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws