‘Thuis’-actrice Vanya Wellens: “Daarom wil ik niets meer met mijn moeder te maken hebben” Buitenland
Buitenland

‘Thuis’-actrice Vanya Wellens: “Daarom wil ik niets meer met mijn moeder te maken hebben”

‘Thuis’-actrice Vanya Wellens: “Daarom wil ik niets meer met mijn moeder te maken hebben”

Vanya Wellens, die in ‘Thuis’ de rol van Femke vertolkt, was te gast bij Anja Daems op Radio 2. Hier vertelde ze over haar jeugdjaren, die zeker niet de gemakkelijkste waren. Dat komt mede door de vechtscheiding van haar ouders toen ze zeven jaar was.

"Mijn zus en broer waren wat ouder, dus zij zaten toen in hun pubertijd en waren weinig thuis”, vertelt Vanya. “Mijn papa had toen ook een vriendin waardoor ik veel alleen thuis was, maar ik kon me wel bezighouden. Ik kan me uit die periode vooral herinneren dat ik veel alleen deed, ik kookte ook voor mezelf.”

“Met mijn mama heb ik al heel lang geen contact meer”

“Toen mij ouders uit elkaar gingen heeft de rechter beslist dat we bij mijn papa bleven. In die tijd was dat heel uitzonderlijk”, aldus de actrice uit Vlaanderens favoriete soap. “Of dat erg was voor mijn mama weet ik niet... Ze zei niet altijd even goeie dingen over ons en dan vooral over mijn zus. Ik denk dat zij als kind ook heel veel miserie heeft gekend en dat ze dat nooit heeft kunnen verwerken.”

“Met mijn mama heb ik al heel lang geen contact meer”, laat Vanya weten. “Ik ben bij mijn mama geweest tot mijn 14 jaar want zij had bezoekrecht, maar daarna heb ik beslist om niet meer langs te gaan.”

"Ik denk niet dat wij nog iets met elkaar te maken moeten hebben"

“We kregen op een bepaald moment terug contact met elkaar. Op een dag belde ze mij omdat de psycholoog met haar een gesprek wou hebben over mijn broer", zegt Vanya. "Mijn broer zit namelijk in een psychiatrie. Mijn moeder zei in ons gesprek via de telefoon toen: ‘Denk maar eens goed na over kinderen, want kinderen zijn voor mij niets waard.’ En ik heb toen gezegd: ‘Dat is heel lief dat je dit zo tegen mij zegt. Maar dan denk ik niet dat wij nog iets met elkaar te maken moeten hebben.’ Dat was de laatste keer dat ik haar gehoord heb en een paar jaar later is ze naar Frankrijk vertrokken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws