Tom Waes verontwaardigd door zeer eigenaardige situatie: “Heel maf, ik was echt in shock” Buitenland
Buitenland

Tom Waes verontwaardigd door zeer eigenaardige situatie: “Heel maf, ik was echt in shock”

Tom Waes verontwaardigd door zeer eigenaardige situatie: “Heel maf, ik was echt in shock”

Tom Waes is al jaren een van de bekendste televisiegezichten van Vlaanderen. Maar sinds ‘Undercover’ kan hij ook in Nederland niet meer onopgemerkt over straat lopen.

"'Reizen Waes’ en ‘Tomtesterom’ werden ook al uitgezonden in Nederland, maar op de VPRO. Dat is toch een ander soort publiek”, zegt Tom op Radio 2. “Ik werd af en toe wel al eens aangesproken in de luchthaven met ‘Leuk programma!’ Maar sinds ‘Undercover’ op antenne is, is dat veel meer."

“Het probleem is dat ik dat vergeet. En Hollanders, die zijn sowieso al luid”, aldus Tom. “Hier heb je mensen die van ver eens goeiendag zeggen. Nederlanders zijn veel luidruchtiger en opener: ‘Hey jonge! Kom eens hier ouwe!'"

Niet in België

“Een selfie nemen op anderhalve meter afstand? Die regels zijn daar helemaal anders”, viel de presentator op. “Dat is heel maf om te zien. Ik moest in volle coronaperiode naar Nederland voor een talkshow en was in shock. Iedereen liep door elkaar en je werd geschminkt, zoiets gebeurde in België niet. Hoe je op een paar 100 km van huis zo andere regels kan hebben, is heel maf."

Populair

Laatste nieuws