Vreselijk: 8-jarige jongen krijgt leukemie vlak nadat hij zijn mama verloor aan borstkanker Buitenland
Buitenland

Vreselijk: 8-jarige jongen krijgt leukemie vlak nadat hij zijn mama verloor aan borstkanker

Vreselijk: 8-jarige jongen krijgt leukemie vlak nadat hij zijn mama verloor aan borstkanker

Jamie Gittins, een Britse man die vier maanden geleden zijn vrouw verloor aan borstkanker, is kapot van verdriet nadat hun 8-jarige zoon, Freddie, gediagnosticeerd werd met leukemie.

“Ik ben gebroken sinds ik het nieuws vernam over Freddy’s leukemie”, zegt Jamie in de Mirror. “Nadat ik met Emma het ergste had meegemaakt, was mijn eerste gedachte dat mijn zoon zou sterven. Ik kon de gedachte niet verdragen om ze allebei te verliezen.” Hoewel Freddie vecht tegen een vreselijke ziekte, zegt Jamie dat zijn zoon een 'krijger’ is die zijn moeder trots zou hebben gemaakt.

Emma, een bekende blogster in Engeland, kreeg voor het eerst de diagnose kanker in oktober 2017, toen ze 37 jaar oud was. Maar na chemotherapie en radiotherapie was ze in augustus 2018 in remissie. Emma was een paar maanden kerngezond, maar in februari 2019 ontving ze het verwoestende nieuws dat haar kanker was teruggekeerd - en het was terminaal.

Gele tint op de huid

"We zijn altijd heel eerlijk geweest tegen de jongens over Emma's diagnose”, zegt Jamie. “We hebben ze uitgelegd dat de kanker deze keer niet zou verdwijnen. We wilden niets voor hen verbergen en terugblikkend ben ik blij dat we deze aanpak hebben gekozen. Ze begrepen zo goed als ze konden wat er met hun moeder gebeurde en het helpt hen om te rouwen.”

Op 30 maart van dit jaar overleed Emma in het Hereford Ziekenhuis, omringd door vrienden en familie. Slechts drie maanden na haar dood merkte Jamie een verandering in Freddie op en nam hem mee naar een dokter. “Hij was de hele tijd ongelooflijk moe. Hij kwam thuis van school, zette de televisie aan en viel binnen vijf minuten in slaap”, aldus Jamie. "In juli merkte ik dat hij een gele tint op zijn huid kreeg, dus ik maakte een afspraak met de dokter en ze stuurden ons rechtstreeks naar het ziekenhuis.”

"Hopelijk het einde van Freddie's chemo-behandeling"

Op 14 juli werd bij Freddie acute lymfatische leukemie vastgesteld, een agressieve vorm van kanker van de witte bloedcellen. "Ik verwachtte dat de dokter zou zeggen dat het een leverinfectie was, dus toen ik leukemie hoorde, stortte ik in”, zegt Jamie. “Ik kon de gedachte om Freddie te verliezen niet verdragen. We hadden net zijn moeder begraven en nu raakte ik in paniek dat ik ook mijn zoon zou moeten begraven.”

Momenteel krijgt Freddie chemotherapie. Tot dusver hebben Freddie's scans aangetoond dat het niveau van kanker in zijn bloed blijft dalen, en de familie heeft goede hoop dat hij snel de zekerheid zal krijgen. "Er is nu slechts een klein spoor van leukemie in zijn systeem, dus we geven dat een laatste kick met chemo en hopelijk zal dat het einde betekenen van Freddie's behandeling”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws