VRT-journaal zwaar onder vuur: “Dit getuigt van weinig respect” Buitenland
Buitenland

VRT-journaal zwaar onder vuur: “Dit getuigt van weinig respect”

VRT-journaal zwaar onder vuur: “Dit getuigt van weinig respect”

De VRT-klantendienst heeft de handen meer dan vol met de vragen en klachten die ze wekelijks binnenkrijgt. Gelukkig is er Chloë van de klantendienst die ervoor zorgt dat iedere klacht goed behandeld wordt. Afgelopen week gingen de opmerkingen vooral over 'Het Journaal'.

“Verandering is altijd moeilijk”, vertelt Chloë na de laatste lading klachten die ze ontving. “Zo kregen we verschillende klachten over de vernieuwde journaalstudio omdat die ‘te drukke achtergrondmuziek heeft’. Ook de nieuwe ‘melodietjes’ worden te luid bevonden. En de begingeneriek bevat ‘te veel bewegende beelden’.”

“Wat dan weer niet is veranderd, is het ondertitelen van West-Vlamingen", klinkt het. "Volgens een klager getuigt dat van weinig respect voor deze ‘handwerkende, voetjes-op-de-grond mensen’. ‘Spijtig dat Gerrit Callewaert uit Bavikhove de VRT niet meer kan beïnvloeden.’ Ik twijfel nog of ik ga verklappen dat Gerrit een verzonnen personage is."

"Radio 1 begint op Radio 2 te lijken"

Maar niet alleen over de televisieprogramma's komen er klachten binnen, ook de radiozenders krijgen er af en toe van langs. “Zo bereikten er ons onder meer klachten omdat ‘Radio 1 op Radio 2 begint te lijken’, omdat Ruth Joos ‘te snel spreekt’ tijdens 'De Ochtend', omdat er ‘te veel jazz wordt gedraaid’ op Klara, omdat een Radio 2-luisteraar elke dag ‘naar het gejank van Johan Verminnen moet luisteren’ en omdat de benaming voor ‘Fancy Friday’ op Radio 1 in het Engels was", aldus Chloë.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws