‘VTM NIEUWS’-anker Stef Wauters scherp voor corona-experten: “Dit is een deuk in het vertrouwen” Buitenland
Buitenland

‘VTM NIEUWS’-anker Stef Wauters scherp voor corona-experten: “Dit is een deuk in het vertrouwen”

‘VTM NIEUWS’-anker Stef Wauters scherp voor corona-experten: “Dit is een deuk in het vertrouwen”

Herman Goossens liet gisteren in het ‘VTM NIEUWS’ weten dat vaccins alleen niet zullen volstaan in de strijd tegen het coronavirus. De microbioloog durft zelfs niet te zeggen dat we ooit van corona zullen afraken.

‘VTM NIEUWS’-anker Stef Wauters wilde het gesprek met Herman Goossens toch afsluiten met een positieve noot. “Geef ons dan toch een beetje hoop, professor”, zei Stef. “Kunnen we over enkele jaren dan misschien zeggen dat dit hoofdstuk afgesloten is?”

“De enige hoop die ik wil geven is: geloof in de wetenschap”, antwoordde Goossens. “De wetenschappers en de wetenschap zullen ons hieruit krijgen. De mensen moeten dus geloof hebben in de wetenschap en in de wetenschappers. Want daar moeten we het van hebben: van die zeer goede vaccins, maar ook van de andere technologieën.”

"Maak er werk van"

“Maar dat het zoveel moeilijker is dan we hadden gehoopt, dat geeft juist een deuk in het vertrouwen en het geloof in de wetenschap”, merkte Stef op, waarop Goossens: “Dat begrijp ik. En dat moet voor de mensen heel moeilijk zijn, zeker toen we die fantastische vaccins hadden, want die zijn nog altijd zeer, zeer goed.”

“Maar goed, toen kwam de deltavariant en dat was voor ons toch ook een beetje een wake-upcall, daar moeten we heel eerlijk in zijn. Vaccins alleen gaan niet volstaan, maar de oplossing zal moeten komen van de wetenschap", aldus Goossens. “We vertrouwen op u, professor, maak er werk van samen met je collega’s”, besloot Stef het gesprek.

Populair

Laatste nieuws