YouTube neemt drastische beslissing: 'We stoppen hiermee' Buitenland
Buitenland

YouTube neemt drastische beslissing: 'We stoppen hiermee'

YouTube neemt drastische beslissing: 'We stoppen hiermee'

Fans van de YouTube Stories komen bedrogen uit. De functie was sinds 2017 op het platform verwerkt, maar dat verdwijnt nu. YouTube wil meer inzetten op de shorts.

Op 26 juni zal YouTube een einde maken aan YouTube Stories. De functie werd in 2017 geïnstalleerd, toen Snapchat dit al had en later ook Instagram en Facebook. Bij YouTube Stories kon je korte fragmenten een bepaalde tijd laten zien. Intussen is deze manier van posten al wat voorbijgestreefd. Tegenwoordig zijn er de Shorts en de Community Posts.

Vanaf 26 juni zal Google er dan ook mee stoppen. Het is dan niet meer mogelijk om verhalen te delen via YouTube. De Story-functie was overigens alleen op de smartphone actief. Op desktop bestond deze niet. De fragmenten waren immers erg kort en leenden zich niet voor dat formaat.

Community Posts

YouTube wil de Community Posts ook toegankelijker maken. Voorheen moest je minimaal 500 abonnees maken, maar eerder deze maand besloot het platform om het open te stellen voor iedereen. Nu kan dus iedereen Community Posts maken, ongeacht hoe populair je op YouTube bent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws