Zware klap voor Peter Vandenbempt: “Ik heb zelfs geen afscheid van haar kunnen nemen" Buitenland
Buitenland

Zware klap voor Peter Vandenbempt: “Ik heb zelfs geen afscheid van haar kunnen nemen"

Zware klap voor Peter Vandenbempt: “Ik heb zelfs geen afscheid van haar kunnen nemen"

Peter Vandenbempt is een van de meest gelauwerde Vlaamse sportjournalisten. Hij groeide op in een warm en liefdevol nest. De dag waarop zijn moeder in een rusthuis belandde, voelde naar eigen zeggen aan als een nederlaag.

“Ze was op dat moment gezond, ze was daar graag en ging al snel elke ochtend langs bij vier, vijf mensen die bedlegerig waren”, zegt Peter in een interview met NU. “Maar de dag dat ik haar daar afzette, heb ik alleen maar gehuild. Die plek, die is definitief, hè.”

“Mijn moeder is 87 geworden en is tot op het einde lucide gebleven, maar haar twee laatste dagen waren voor mij een verschrikking”, aldus Peter. “Toen ze overleed, was ik ook nog eens te laat”, klinkt het emotioneel.

“Ik was net voor het werk in Praag toen ik in de taxi telefoon kreeg van de huisarts: ‘Ge moet afkomen’”, vervolgt de sportverslaggever. Toen hij aankwam, lag zijn moeder al in een coma. Ze overleed de dag nadien. “Ik heb geen afscheid kunnen nemen en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen vrede mee”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws