Frans Bauer onderging serieuze transformatie en viel 32 kilo af: op deze verrassende manier kreeg hij het voor elkaar

230901fransbauerinstagram
Toen zijn weegschaal vorig jaar 121 kilo aangaf, besefte Frans Bauer dat het vijf voor twaalf was. De Nederlandse zanger besloot het roer om te gooien en raakte maar liefst 32 kilo kwijt. “Ik wil nog lang op deze aardbol rondlopen”, besluit hij. Maar hoe is hij zo snel in zijn doel geslaagd? In Story geeft Frans zijn geheim prijs.
“Door corona vielen de optredens weg en belandde ik in een soort van luiheid-modus. Ik bewoog minder en at meer. In januari 2022 kreeg Mariska ook een herseninfarct en van ellende zocht ik troost in voedsel”, herinnert Frans Bauer zich in Story. De zanger kwam snel een groot aantal kilo’s bij. “Ik weet dat ik een jojo ben, maar dit keer had ik het gewoon te ver laten komen. Er moet nog acht à negen kilo af en dan zit ik weer op mijn gewicht”, zegt hij.
En toch slaagde Frans er al in maar liefst 32 kilo af te vallen. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? “Ik heb geen specifiek dieet gevolgd, ik ben gewoon op mijn eten beginnen te letten. Ik eet nog altijd hetzelfde als vroeger, maar gewoon veel kleinere porties”, legt hij uit. “Als ik snoep, wat ik nog weleens doe, eet ik niet meer in één keer de hele zak leeg.” Daarnaast is de zanger ook intensief beginnen te sporten. Lopen, fietsen, maar wat vooral opvalt: Frans is ook aan het boksen geslagen.

Oude liefde

“Van mijn negende tot mijn zeventiende heb ik al gebokst. Ik was ermee gestopt toen ik zanger werd. Ik wilde niet met een gebroken neus op het podium staan”, lacht hij. “Maar ik was er wel goed in. En ik leerde er mezelf te beheersen.” En nu heeft de zanger zijn oude passie teruggevonden, waardoor hij weer een pak beter in zijn vel zit. “Ik ben veel fitter, heb meer energie en ben minder snel moe. Zo fijn! En ik krijg veel complimentjes. Mensen vinden me nog charmanter”, knipoogt Frans.