Maxime Meiland bijzonder hard voor vader Martien: "Dat neem ik hem kwalijk"

02052023maximemeilandinstagram
Maxime Meiland onthult in haar boek ‘Maxime - Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig’ meer over haar moeilijke jeugdjaren. Ook praat ze openhartig over haar vader Martien Meiland, die zijn gezin in de steek liet toen hij ontdekte dat hij homoseksueel is.
Maxime Meiland stelt zich kwetsbaar op in haar nieuwe boek. Zo geeft ze onder andere toe dat ze verkracht is geweest en een zware jeugd heeft gekend. Ze heeft erg diep gezeten en dat komt ook deels doordat ze een moeilijke thuissituatie heeft gehad. In een gesprek met Dag Allemaal vertelt de 'Chateau Meiland' -ster meer over de heftige periode toen haar papa besefte dat hij op mannen valt. 
“Ik heb het hem nooit kwalijk genomen dat hij er niet voor mij was toen ik het moeilijk had, maar wel omdat hij er niet was voor mama", klapt ze uit de biecht. "Ik had thuis ook nog niet verteld wat er met mij aan de hand was. Ik was onhandelbaar en zij moest dat allemaal in d'r eentje incasseren", legt Maxime uit. Op een bepaald moment is ze dan ook heel boos geworden op Martien.

Harde sneer

"Jij hebt mama in de steek gelaten en ging lekker feesten in Amsterdam. Ik wil je effe niet meer zien!", heeft ze toen gezegd tegen haar vader. Door die harde sneer brak hij meteen in tranen uit. "Ja maar Max, ik hou toch van je", antwoordde hij toen. "Dat zeggen we nooit tegen elkaar, het moest dus wel héél erg", aldus Maxime. "Dat raakte me en dat was meteen het keerpunt. Mijn moeder zei ook altijd: 'Het is papa overkomen, het is al erg genoeg voor hem dat we niet meer kunnen zijn hoe we waren'", aldus de realityster.