Gemotiveerde Remco Evenepoel blikt vooruit: “Deze grote ronde zal ik volgend jaar wellicht rijden” Sport
Sport

Gemotiveerde Remco Evenepoel blikt vooruit: “Deze grote ronde zal ik volgend jaar wellicht rijden”

Gemotiveerde Remco Evenepoel blikt vooruit: “Deze grote ronde zal ik volgend jaar wellicht rijden”

Met een mooie overwinning sloot Remco Evenepoel vorige week zijn wielerseizoen af. Op naar de volgende uitdagingen. In een dubbelinterview met Patrick Lefevere liet hij bij Sporza in zijn kaarten kijken.

De twee zijn het erover eens: in zijn tweede jaar zal Remco vooral moeten bevestigen. "Zijn tweede jaar zal ook moeilijk zijn", weet Lefevere. "Maar paniek is een slechte raadgever, dus als er eens een moeilijke periode komt, zal hij er sterker uitkomen."

Onze jonge landgenoot heeft voor volgend jaar twee grote doelen vooropgesteld: de Olympische Spelen en het WK. Maar Remco heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit een grote ronde wil rijden en zelfs winnen.

Niet ja, niet neen

Zal hij dan volgende zomer al een grote ronde rijden? "De Spelen zijn zijn doel, dus we moeten kijken wat er daar bij kan", vindt Lefevere. "Hij is nog maar 20. Dus we zeggen niet "neen", maar ook zeker niet "ja"." Evenepoel is dan weer iets duidelijker: "Het zal alleszins veeleer de Giro zijn dan de Vuelta."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws