-->

Koen Wauters treedt streng op: “Als vader wil ik dit niet”

Koen Wauters treedt streng op: “Als vader wil ik dit niet”
Donderdag 24 Oktober 2019 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Dag Allemaal   I  

Op het nieuwe album van Clouseau staat een nummer dat speciaal geschreven is voor de kinderen van Koen Wauters, Zita en Nono. Aan Dag Allemaal legt de zanger uit hoe hij het ouderschap aanpakt.

"Het is niet eenvoudig als ouder, hé”, begint Koen. “De kunst is om je pubers genoeg vrijheid, maar tegelijk ook richting waar nodig te geven. Soms mag dat ferm zijn. Dan zeg ik resoluut: ‘Nee, als vader wil ik dit níet.’ Maar te veel verbieden werkt dan ook weer niet. Je moet het subtiel aanpakken, met veel liefde. En bij ons werkt dat."

Puberteit is een moeilijke periode. Maar Koen geeft toe dat het vandaag nóg moeilijker blijkt om puber te zijn dan vroeger. “Elke puber is zoekende”, zegt hij. “Ik was dat ook op hun leeftijd. Maar in mijn herinnering waren dat dan eenvoudigere dingen dan de vraagstukken waar jongeren van vandaag geconfronteerd worden."

Sociale media

“Wat het voor de jeugd van tegenwoordig wel lastiger maakt, is de druk van de sociale media. De druk om erbij te horen. Dat moet pittig zijn. En daarom is het wel belangrijk dat Zita en Nono weten dat Valerie en ik er altijd zullen zijn voor hen. En dat we hen onvoorwaardelijk graag blijven zien”, besluit Koen mooi.

TAGS  I  Koen Wauters  I  Clouseau  I  shownieuws  I  Zita  I  Nono