Vandenbempt is het beu en haalt uit: "De schande van het jaar"

Vandenbempt is het beu en haalt uit:
Vrijdag 25 Oktober 2019 - 14:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt heeft in zijn column in Het Nieuwsblad zwaar uitgehaald naar iedereen die trainer Peter Maes door de gehaktmolen heeft willen draaien. Vandenbempt begrijpt niet dat Maes geen krediet krijgt nu hij bij 1B-club Lommel aan de slag is gegaan.

"De aanstelling van Maes als trainer van Lommel, dat leek wel de schande van het jaar", steekt Vandenbempt van wal. "Onverdedigbaar, het zoveelste bewijs dat er ondanks Propere Handen niets veranderd is in ons voetbal. Gebrek aan ethisch besef, mijnheer. Of het een slimme zet is van een club die door de reputatie van zijn nieuwe eigenaar al wat argwanend wordt bekeken, dat is wat anders."

"Pas wanneer iemand zware fouten maakt in de uitoefening van zijn job, is een beroepsverbod op zijn plaats. Een trainer die in opdracht van een Chinees aan zijn spelers vraagt om wedstrijden te verliezen, die hoeven we niet meer. Scheidsrechters die hun hoogste goed - hun geloofwaardigheid en onpartijdigheid - verloochenen door ongezonde vriendschapsbanden met makelaars en hand-en-spandiensten verlenen, die kunnen niet meer terug."

"Er mag best zwaar gestraft worden"

"En met makelaars die in het uitoefenen van hun job hun klanten - spelers en clubs - bedriegen en wedstrijden (helpen) manipuleren, werkt een ernstig clubleider niet meer. Pas op: het is volstrekt laakbaar hoe het er in ons voetbal aan toe is gegaan. En met zwart geld werken, is ook een vorm van competitievervalsing tegenover concurrenten die wel correct werken. En de maatschappij wordt opgelicht. Dus er mag - na een proces en door een bevoegde rechter - best zwaar gestraft worden. Maar zelfs in deze traumatiserende tijden voor ons voetbal hoeft die kramp niet."

"Enkele vragen blijven wel nog open en de antwoorden erop maken er eventueel een heel ander verhaal van. Heeft Maes (en de andere trainers op de lijst van Dejan Veljkovic) geld gekregen bij transfers van spelers? Om de ene speler wel te nemen en de andere niet? Deelde hij mee in de winst als een speler extra betaald werd bij een aantal gespeelde wedstrijden of een verbeterd contract? Met andere woorden: heeft hij zware deontologische fouten gemaakt in zijn functie als trainer? In dat geval geen genade en anders volstaat: de prijs betalen. Letterlijk dan", besluit Vandenbempt.

Poll: Vind jij het kunnen dat Peter Maes opnieuw werkzaam is als trainer?TAGS  I  Lommel  I  KRC Genk  I  Lokeren  I  voetbal