-->

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt verschroeiend uit naar linkse politici: “Verwerpelijk en schaamteloos”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt verschroeiend uit naar linkse politici: “Verwerpelijk en schaamteloos”
Dinsdag 12 November 2019 - 07:45   I   Foto: Photonews   I  Bron: Twitter  I  

In de nacht van zondag op maandag woedde er een brand in het toekomstige asielcentrum van Bilzen. Tom Van Grieken haalde op Twitter hard uit naar insinuaties van linkse politici.

Minister Maggie De Bock (Open VLD) besliste om vanaf midden december van het leegstaande woonzorgcentrum in Bilzen een tijdelijk asielcentrum te maken, maar Vlaams Belang was hier niet mee akkoord. In de nacht van zondag op maandag vatte het gebouw vuur, en er zijn bewijzen dat het om brandstichting gaat.

Op de sociale media waren de linkse media niet mals voor de nationalistische partij N-VA en het rechtse Vlaams Belang. “Wie haat zaait, oogst geweld en gruwel. Protesteren tegen een asielcentrum met de slogan ‘bescherm onze mensen’ is daarom allesbehalve onschuldig”, klonk het onder meer bij Wouter De Vriendt van Groen.

Onaanvaardbaar, volgens Tom Van Grieken. De voorzitter van Vlaams Belang sloeg hard terug op Twitter. "Bijna even verwerpelijk als de brandstichting zelf, is de schaamteloosheid hoe linkse politici de brandstichting in Bilzen in de schoenen van VB/NVA willen schuiven. Insinueren dat ‘rechts’ zou oproepen tot geweld of brandstichting is belachelijk en intellectueel oneerlijk”, aldus Van Grieken.

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  n365  I  Maggie De Block  I  Wouter De Vriendt  I  Vlaams Belang  I  N-VA