Donderdag 14 November 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Dag Allemaal   I   door Redactie

Peter Van de Veire in nauwe schoentjes: “Bijna werd de politie gebeld voor mishandeling”

Peter Van de Veire in nauwe schoentjes: “Bijna werd de politie gebeld voor mishandeling”

In mei werd Peter Van de Veire (47) voor de vierde keer papa van zoontje Lex. Een nakomertje, mag je wel zeggen: zijn andere kinderen zijn respectievelijk 25 (Jistke), 22 (Kato) en 19 (Hebe) jaar.

Peter laat in Dag Allemaal weten dat hij het de eerste maanden niet zo lastig heeft gehad met zijn jongste zoontje, omdat hij het allemaal al eens heeft meegemaakt. “Je panikeert niet meer zo snel”, zegt hij. Hierop haalt hij een voorbeeld aan dat hij voorbije zomervakantie meemaakte.

“Deze zomer zaten we tijdens de hittegolf op een terrasje. Lex lag in zijn koets, en een Nederlandse serveerster kwam zeker drie keer bezorgd vragen: ‘Nou, hij ziet wel heel rood, bent u zeker dat de baby oké is?’ Ik denk dat ze net niet de politie heeft gebeld om te melden dat er een kind mishandeld werd”, grapt hij.

Ijsbad

Een vorm van rust is over hem neergedaald, geeft hij toe. “Vroeger had ik dat kind meteen in een ijsbad gedompeld, maar door mijn ervaring als papa wist ik dat hij oké was. Dat soort rust. Die wil ik Lex ook geven. Dat als hij later met zijn bootje uitvaart, hij weet dat hij altijd naar ons kan terugkeren als hij rust zoekt”, besluit Peter.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Peter Van de Veire  I  shownieuws  I  Jitske  I  Lex