Maandag 2 December 2019 - 21:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM NIEUWS  I   door Redactie

Gwendolyn Rutten dient N-VA en CD&V van antwoord: "Het hele land vraagt dat!"

Gwendolyn Rutten dient N-VA en CD&V van antwoord:

De kritiek van N-VA en CD&V laat Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten koud. Open VLD onderhandelde achter de rug van de andere Vlaamse coalitiepartners over de vorming van een federale regering met de paars-groene partijen.

“We zijn een liberale partij en samen met MR vormen wij een liberale as. Dat wil zeggen dat we voluit gaan voor ons project. Mensen die werken, mensen die gewerkt hebben en mensen die vooruit willen, ja, daar gaan wij voor”, zegt de Open Vld-voorzitster aan VTM NIEUWS.

“Op dit moment is er een informateur aan het werk tot 9 december. Een informateur brengt mensen samen, informeert en luistert. We leggen onze eigen punten op de tafel. Wat die punten zijn, waar we in geloven en waar we voor staan, dat bepalen we wel zelf. Daar heb ik echt niemand anders voor nodig. Dat doen we als partij samen in een liberale familie”.

“We zijn nu meer dan 180 dagen na de verkiezingen. Ik denk dat het hele land vraagt dat er een oplossing komt. Wij passen voor blokkering. Laat de informateur zijn werk doen. Als liberalen zullen we zelf wel bepalen wat we goed vinden", stelt Rutten.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Gwendolyn Rutten  I  n365